Wat doen wij?


Studio van Soest is gespecialiseerd in webshopfotografie. Wij bieden onze klanten, van klein tot groot, een totaalpakket aan van product-, model-, sfeerfotografie en film.

De studio is opgericht door productontwerper en producer Barbara van Soest. Samen met een vast en hecht team van freelancers verzorgt Studio van Soest de fotografie voor webshops. Iedere klant krijgt een op maat gesneden uitvoering van de opdracht, geheel afgestemd op budget en wensen.

Wij staan voor flexibiliteit, punctualiteit en kwaliteit voor een goede prijs. Studio van Soest stelt niet allerlei voorwaarden aan haar klanten, maar past zich juist aan. Wij kunnen de gehele productie, groot of klein, verzorgen en begeleiden, zowel op locatie als in onze eigen studio. Zo zorgen wij ervoor dat alle content op elkaar afgestemd is en snel online komt.


Onze werkwijze

Visualiseren is meer dan alleen een foto maken van een product. Het betekent voor ons dat alle producten helder en consistent in beeld worden gebracht. Hierdoor is het voor de consument zo duidelijk mogelijk welk product er via een webshop wordt aangeschaft. Om dit te bereiken denken wij zoveel mogelijk met de klant mee. Alvorens over te gaan tot productie verzorgen wij testshoots en maken wij indien nodig fotografie- en stylingguides.

Deze worden niet alleen gebruikt tijdens het fotograferen maar ook bij de eindcontrole na de fotografie waarbij de beelden nogmaals gecontroleerd worden voordat ze online gaan.

Visualiseren betekent voor ons ook het overbrengen van een ‘gevoel’ of een sfeer. Dit kan door middel van de keuze voor een bepaald soort licht, styling of visagie maar ook door het inzetten van bannerfotografie en film.


Wij staan voor flexibiliteit, punctualiteit

en kwaliteit voor een goede prijs.

Wij werken met groot vast team van freelance fotografen, stylisten, vormgevers en beeldbewerkers met verschillende specialisaties. Hierdoor kunnen wij altijd een passend team inzetten en zeer snel opschalen, maar ook inkrimpen als dat nodig mocht zijn.

Wij boeken onze modellen, stylisten en haar- en make-up artists bij gerenommeerde bureaus in Nederland.

Onze klanten variëren in omvang: op dit moment verzorgen wij producties van 100 tot 5000 te fotograferen artikelen per jaar. In sommige gevallen hebben wij een studio ingericht op locatie bij de klant zelf, maar wij beschikken ook over een eigen studio.